Írások

 

Mindkét szemen egy-egy csakra van, melyek a látással és a meglátásokkal kapcsolatosak: a bal szemen lévő a múlttal, a jobb szemen lévő pedig a jelennel összefüggő meglátásokkal kapcsolatos. A jógában, a Harmadik szemhez tartozó gyakorlatok kiegyensúlyozzák.

Az élethez szükséges energiát nem csak az elfogyasztott ételből, italból nyerjük, hanem a csakráink segítségével a környezetünkből is. Ha a csakráink nem megfelelően működnek, akkor az energiafelvétel sem lehet megfelelő.

A hét fő (vagy egyes nézetek szerint nyolc) csakra napjainkban már sok embernek ismerős.

A természet megújulása a hajnali órákban történik nap mint nap. Reggel négy és hat óra között tartalmazza a levegő a legtöbb életenergiát (pránát). Az állatok ösztönösen korán kelnek, a madarak is mind azt éneklik nekünk nagy örömmel, hogy gyertek ki a természetbe, telve van a levegő pránával.

Ősbizalom

2019.05.01

Minden ember első ősbizalom érzését, akkor tapasztalhatja meg, mikor már a fogantatáskor a szülők örömmel várják. Már az első perctől átélheti a magzat az édesanyával az egységet és ebből fakad az ősbizalom. Ez azt szolgálja,hogy az ember, amikor bajba jut, vagy akár kisebb problémával találja magát szembe, akkor tudatos morfondírozás nélkül szinte...