Prosztata - A férfi szimbólum

2019.11.29

Mostanság férfiakkal kapcsolatos, férfiaknak szóló téma került a látóterembe.

Igaz, a másik nem hívta életre ezt az írást, de hölgyek is olvassák nyugodtan, mert a végén van egy technika, amivel nagyon sokat lehet adni a társunknak. ;-)

Azt tudom, hogy a szexuális energia használata kulcsfontosságú testi, szellemi egészségünk szempontjából.

Azt is tudom, hogy sok betegség mögött lelki ok áll.

De ezt a kettőt eddig nem kötöttem valahogy össze, azaz, hogy a legtöbb lelki betegség is többnyire szexuális eredetű. Freud is úgy találta, hogy a legtöbb lelki és fizikai rendellenesség mögött szexuális diszharmónia áll, még ha nem is ez a közvetlen kiváltó ok.

Az Ájurvéda szerint a tét az egész test, ha szexuális életűnk nem jó. Az idegrendszer életerejének megóvása szempontából is fontos a minőségi együttlét.

A szexuális energia kreatív energiává alakul át, és szellemi, spirituális munkánkat segíti. Mivel a szexuális energia testünk és szellemünk elsődleges energiája, a legtöbb betegség kapcsolatos azzal, hogy rosszul használjuk fel ezt az energiát. A szexuális energia megfelelő használata ezért kulcsfontosságú testi, szellemi egészségünk szempontából.

Természetes dolog, ha életkorunk előrehaladtával szexuális érdeklődésünk is alábbhagy. 

Nincs a szexben semmi rossz. Viszont a hozzá kapcsolódó bűntudat és szégyen nem hogy megoldaná a problémákat, hanem még tetézi a bajt.

Tehát a téma most a dülmirigy (prosztata), a férfiasság szimbóluma és a vele kapcsoaltos problémák, megoldások. Bár inkább csak elindítani szeretnélek, ha a téma felkeltette az érdeklődésedet, hogy mélyebben nézz utána, keress, kutass a megoldáshoz.

Louise L. Hay írja Az éld az életed c. könyvében, ha megtagadjuk nemiségünket, amikor undorodunk a testünktől, mert tisztátalannak és bűnösnek tekintjük, akkor lépnek fel nemi szerveink tájékán zavarok.

A prosztata zavarait, megbetegedéseit a testünkkel és működésével szemben támasztott ellenőrzések hívják életre.

A prosztatabántalmak többnyire azokat a férfiakat sújtják, akiknek

  • nincs önbizalmuk
  • rettegnek az öregedéstől, ebben férfiasságuk hanyatlását látják
  • kételyek merültek fel benne

Azt ajánlja, hogy szeresd magad, a tested. A szex nagyszerű és csodálatos, gyönyörűséget okoz. A nemi érintkezés éppoly természetes velejárója életünknek, mint a táplálkozás, vagy a légzés. Nem a nyakra-főre való élvezetek hajhászását propagálja, hanem azt,

kezd el szeretni önmagad, a tested.

Van egy technika, amit a taoisták ajánlanak. Igaz ők első sorban nem a röpke menetek hívei, hanem az akár több órás együttlété, ami kezdődik egymás érintésével, simogatásával, majd folytatódik egy olajos, lágy masszírozással és....

Szóval a technika: 

A férfi feküdjön le hasra, kényelmesen helyezkedjen el.

  • Parnere üljön bal oldalához, mellé.
  • Képzelje el, hogy vörösen izzó láng ég jobb keze tenyerében, majd helyezze finoman a keresztcsontra úgy, hogy az ujjak a gerinc felé mutassanak. (Keresztcsont a fenék felső részénél, a derék alatt található.)
  • Képzelje el, hogy a forróság kezéből szétárad társa keresztcsontjába, s onnan minden irányba, még a nemi szervekbe is eljut gyógyító, tápláló ereje. Gyengéden szorítsa le tenyerét, szélesítve társa csípőjét. Kb 1-2 percig maradjatok így.

Ez a pihenőhelyzet a legerőteljesebb általános gyógyító fogások egyike. Akár félálomszerű állapotba merülhet társunk.

Ezt csak fokozni lehet, ha a férfi kissé szétterpesztett lábai közé betérdel a partner. Ujjai a fej felé mutatnak, és a két hüvelykujj begyét felváltva kb 5 centi hosszan tolja fel a keresztcsont középvonalán. Bal kézzel kezdje és kb 3 mp-ig tartson egy tolás. Minél finomabb az érintés, annál erősebb a hatás.

Ha nincs semmilyen probléma a férfiasság körül, akkor is ajánlom kipróbáláshoz ezt a tenchnikát. Mindkét nemnek


Hölgyeim,  Uraim, jó gyakorlást és sok örömszerzést egymásnak!Ajánlott irodalom: 

A multiorgazmusos férfi, Stephen Russel és Jürgen Kolb: A szexuális masszázs és a Tao


Forrás:

Dr. David Frawley: Ájurvédikus gyógyítás

Louise L. Hay: Éld az életed

Stephen Russel és Jürgen Kolb: A szexuális masszázs és a Tao