Ölelj át egy fát - De milyet? II. (hársafa, juhar, fenyő, almafa)

2019.05.15

Pilis fáinak további megismerése

A tölgy és a bükkfa után jöjön a hárs, juhar, fenyőfa és egy kis almafa.

Hárs
Hárs

Hársfa

A párkapcsolati problémák megoldója, hiszen segít összehangolni a szív és az ész energiáit, feloldja a szerelmi problémák és a féltékenység okozta energiablokkokat. Ezt azonban ne közösen ölelgessük, mert a hárs segít pontot tenni a rosszul működő kapcsolatok végére is. A hársfa amellett, hogy hosszú életű, akár 500 évig sem korhad el. A germánoknál a hárs szent fa volt, a szerelmesek fája: az a fa, amely termékenységet és jómódot ad. A fa-terápia során éppen ezért a szerelem képességét erősíti. Emellett támogatja a test mozgékonyságát, meghosszabbítja az életet, és állítólag megfiatalít.


Ismeretebb hársok:

  • Szőkedencs temetőjében a 7-es út mellett áll egy közel 700 éves ezüst hárs.
  • A Felvidéken a bajmóci várkastély közelében áll egy több mint 700 éves fa, melyet Mátyás király hársfájának neveznek.
  • Dunabogdányi öreg hársfa. Törzsének kerülete 2010-ben 340 cm

Juhar

Az igénytelen fa nem nagyon magas, koronája terjeszkedő. Ősszel mutatja igazi szépségét, a lomb sárgára és vörösre színeződik, mintha lángokban állna. Alkalmazás: Belső nyugtalanság és pánik esetén célszerű juharfák közelében tartózkodni. 

Juhar
Juhar
Erdeifenyő
Erdeifenyő

Fenyő

Nyugtató, energetizáló és gyógyító hatású. Kisebb-nagyobb testi és lelki nyavalyák esetén érdemes naponta megölelnünk egy fenyőt, az aurájában töltött minden perc gyógyító hatású. Örökzöld leveleik az állandóságot, az életigenlést, a fogyhatatlan energiát szimbolizálják. Gyantájuk és illóolajaik miatt nemcsak az ókori görögök és rómaiak hasznosították őket, de az európai középkorban is kedvelték különböző fajtáikat.

A Leg-

  • - idősebb magyarországi példányai a Fenyőfőnél található, 220 éves "iszonyatos fák". 
  • - magasabb nyilvántartott hazai példánya a Somogy megyei Kaposgyarmaton álló, 33 m magas "Balla-fenyő".       
  • nagyobb törzskörmérettel (345 cm) egy, az alcsútdobozi arborétumban álló példány büszkélkedhet.

És egy nem erdőhöz kötött fa....

Almafa
Almafa

Almafa
Különösen tavasszal szép, amikor virágzik. Az édes illat vonzza az ember, és javítja a hangulatát. Alkalmazás: A lehangolt és szomorú embernek hasznos az almafa derűs kisugárzása.

Azon betegek, akik zöld növényzetet látnak, gyorsabban felépülnek, ez az oka annak is, hogy a wellnesscentrumok fás zöldterületeket választanak környezetül. Az Egyesült Államokban folytatott legújabb kutatások igazolták ezt az elméletet: azok a betegek, akik kórházi szobájuk ablakából sivár betonépületek helyett fákat és zöld növényzetet látnak, gyorsabban felépültek, illetve terápiájukhoz kevésbé erős gyógyszereket kellett használni.

Összefoglalva:

Hársfa - A párkapcsolati problémák, féltékenység okozta energiablokkok megoldója. Ezt azonban ne közösen ölelgessük, mert a hárs segít pontot tenni a rosszul működő kapcsolatok végére is.

Juhar - Belső nyugtalanság, pánik

Fenyő - Nyugtat, energetizál

Almafa - Hangulat javító


Ide kattintva elolvashatod, hogyan érdemes átölelni egy fát.

Ölelj át egy fát I.


Forrás: Wikipédia, edosszie.hu, tudasfaja.com