Ölelj át egy fát - De milyet? III. (cseresznye, fűz, dió, gesztenye)

2019.05.23

A Bükk-hegység fái


Itt is megtalálható a  tölgy,  a juhar, a fenyő

Ezek mellett megismerheted a cseresznye, a fűz, a dió és gesztenye segítő erejét.

Cseresznye

Cseresznye
Cseresznye

Egyesek úgy tartják a cseresznyefa a szerelmesek fája. Emellett oldja a gátlásokat, erősíti az önbizalmat.  Ez a fa oldja a szexuális gátlásokat, és segít abban, hogy érzelmeinket megélhessük.

Fűz

Segíti a gyermekek fizikai, és szellemi fejlődését, enyhíti a depressziós tüneteket. Kiválóan alkalmas, hogy háborgó idegeidet megnyugtassa.  Szomorúfűz: Segít feldolgozni a szomorúságot, túltenni magunkat a gyászon és az elváláson.

Fűz
Fűz

Dió

Dió
Dió

A diófa fejleszti a döntéshozó képességet, ezáltal támogatja a hatékony problémamegoldást. Erőt ad, szorgalmassá, aktívvá és ellenállóvá tesz. 

Gesztenye

Ha kavarognak benned az érzelmek, ha szorongsz, akkor neked a gesztenyefa tövében kell egy kis segítséget kérned a feltöltődésre.

Különösen annak 30-50 méteres példánya a vérkeringést erősíti és reuma ellen hat.  A tüdőgyulladás gyógyulását is gyorsítja. Enyhíti a reumát, tüdőgyulladást. Stimulálja a vérkeringést.  A szerelmi bánat, és a csalódottság elűzője. A fa elszívja a negatív érzéseket, és lelkedet megnyugvással tölti el. Erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket, erőt ad szakítás után, és segít jobbá tenni a kapcsolatunkat. Alkalmas arra is, hogy érzelmeiddel tisztába jöjj. Ha kétségek gyötörnek, esetleg sokat szorongsz, akkor a gesztenyefa lombjai alatt keress menedéket. A cseresznyéhez hasonlóan érdemes közösen megölelnünk a párunkkal.

Gesztenye
Gesztenye

Összefoglalva:

  • Fenyő:  Kiváló idegesség ellen, nyugtató hatású. A fenyő a felső légutakat tisztítja, és segít a reumatikus panaszok leküzdésében.

  • Tölgyfa: Az erő megtestesítője. Ha nehéz feladatnak nézel elébe, esetleg kishitű vagy, oltalmat találhatsz a tölgyfa törzsénél. 

  • Diófa: Ffejleszti a döntéshozó képességet, ezáltal támogatja a hatékony problémamegoldást. Erőt ad, szorgalmassá, aktívvá és ellenállóvá tesz. 

  • Gesztenye: Erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket, erőt ad szakítás után, és segít jobbá tenni a kapcsolatunkat.

És egy vers a végére:

Aranyosi Ervin: Ölelj meg egy fát!

Tudod, a fák oly különleges lények!

S tán úgy hiszed, önmaguk miatt élnek?

Nem így van, tudd meg, sokkal többek ők,

az emberek általuk tölthetők!

Ha úgy érzed, hogy energiád fogytán,

ha lelked fáradt, s jobb létért nyafog tán,

vagy napod nyűggel, sirámmal van tele,

s lelkednek nincs egy vidám reggele...

Ha meggyötörtek éjszakai álmok,

ha világodban helyed nem találod,

ha elfáradsz a rút hétköznapoktól,

beteg lelkedre, egy fa lehet a doktor!

Ilyenkor egy fát átölelni kéne,

s nem nézni azt, hogy fiatal-e, vén-e,

csak hagyni, hogy a dolgát megtegye,

a negatív energiádat elvegye,

s töltsön fel téged jó energiákkal!

Ölelés közben beszélgess a fákkal!

Gyógyítsd a lelked napról napra hát,

ölelj magadhoz minden nap egy fát!


Aranyosi Ervin © 2015-02-10