Ölelj át egy fát - De milyet? I. (tölgy, bükkfa)

2019.05.07

Az egyik legősibb és minden bizonnyal legegyszerűbb energetikai módszer: megölelni egy fát. 

A fák összekötik az eget a Földdel. Ha kimész az erdőbe, lenyugszol, feltöltődsz, kicserélődsz. A régi korok nagy bölcsei kérdéseket intéztek a fákhoz és válaszokat is kaptak. A fák ugyanis igen erős pozitív aurával rendelkeznek, amellyel képesek kitisztítani, feltölteni az emberi energiamezőt is. Bár minden fa hatása egyaránt pozitív, vannak fajták, amelyek előszeretettel "oldanak meg" emberi problémákat! 

Ölelj át egy fát...de milyet? 

A fa-terápia civilizált világunkban sajnos feledésbe merült, pedig ősidők óta ismert volt. A mi őseink is tudtak erről, ugyanúgy mint a rómaiak, a görögök és a kelták is. Buddha állítólag fügefa alatt világosodott meg. Az ősmagyar mondák "égig érő fáról", "életfáról" szólnak.

Nézzük pár hegységünket, először a Pilist

A Pilis jellegzetes fái: tölgy, bükkfa, juhar, hárs, fenyő

Tölgy
Tölgy

A tölgy az erő érzetét kelti, hiszen csak úgy duzzad az erőtől. Nem csoda: 30-40 méter magasra nő, és több száz évet is megél. Alkalmazás: A tölgy átadja az embernek az erejét. Ha valaki lelkileg gyenge, vagy nehéz feladat előtt áll, célszerű tölgyesben sétálnia, esetleg tölgyet ültetni a kertjébe. A testi és a lelki méregtelenítést is beindítja. Ez a fa segít megszabadulni a negatív gondolatoktól, felerősíti a pozitív energiákat. A tölgy rendezi a gondolatokat, segít dönteni, és élesíti az elmét. A német tölgy erőt sugároz. 

A germánok és a kelták egészen különleges kapcsolatban álltak a fákkal, különösen a tölggyel. A germánoknál Thor a dörgés istenének megszemélyesítője volt. Tisztelettel szemlélték, hogy a villám, amely gyakran csap a tölgybe, alig okoz neki nagyobb kárt. Ma már tudjuk, hogy a tölgy gyökere gyakran a talajvizet is eléri, így a villám hatalmas energiáját levezeti. Magában a fában alig okoz kárt. A kelták, főleg a druidák ismerték a tölgy gyógyító erejét - leveléből, kérgéből gyógyszer készítettek.

A bükkfa, az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta, lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen is célszerű megölelni - vagy nekitámaszkodni - legalább tíz percre. A bükk sugárzása fejfájás és migrén esetén hasznos, illetve támogatja a szellemi munkát. A németek szerint zivatarban a bükk a legbiztonságosabb fa, amely stabilitásával, erős állóképességével példát mutat az embereknek. Zaklatott, és érzelmileg labilis városi embereknek való gyönyörű fa, amely megtanít minket, hogy minden helyzetben "több lábbal álljunk" a földön. Pszichológiai vizsgálatok bizonyították, hogy ha bükkfaerdőben sétálunk, feltöltődhetünk életenergiával. A bükk ugyanis kigyógyít a búskomorságból, visszaadja jókedvünket, erősít, frissít. Aki vérkeringési zavarokkal küzd vagy túlérzékeny a stresszhatásokra, tartózkodjon minél sűrűbben - hetente legalább egyszer - bükkfák közelében. Már tízperces közelség is elegendő. A fa levelei csillapítják a fejfájást is.

Bükkfa
Bükkfa

Híres hazai bükkfa példányok:

  • Jeli arborétum - 530 cm körmérettel;
  • Rezi - 600 cm körmérettel;
  • Pula - 780 cm körmérettel.
  • Ördögigafa
  • Normafa - a mondák szerint még Mátyás király is ismerhette, a fát többször is villámcsapás érte, és 1927. június 19-én egy villám végleg elpusztította.

Így ölelkezzünk!

Ha élvezni akarjuk egy fa jótékony kisugárzását, homlokunkat, mellkasunkat és hasunkat érintsük legalább öt percig a fatörzshöz! A bal kezünk felfelé, a jobb lefelé mutasson, majd forduljunk meg, hogy nyakszirtünk, gerincünk és a lábunk is érinthesse a törzset!

TIPP: ha álmatlanság kínoz, akkor meztelen talpaddal érintsed a fa törzsét tíz percig! - Jobb, ha a fa energiáját nappal vesszük igénybe, mert esténként ez lesüllyed a gyökerekbe.

Összefoglalva:

Bükk: lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen

Tölgy: testi és a lelki méregtelenítést indítja be, megszabadít a negatív gondolatoktól, felerősíti a pozitív energiákat.


Folytatás hamarosan...


Forrás:

Wikipédia, edosszie.hu, tudasfaja.com