Ringatás - Lélekmasszázs

Szeretetteli érintés

mintha az Univerzum ringatna 

édesanyám pocakjában éreztem magam, mintha visszatértem 

volna abba az ős szeretetbe

Mi is valójában a Gyengédség Hatalma, a Holistic Pulsing?

     Vagyis a Lélekmasszázs, ami egy manuál terápia, amely tágabb értelemben véve a masszázsformákhoz tartozik, egy gyengéd, mégis intenzív testorientált lazítási technika.

     Az Ausztráliából származó, Holistic Pulsing elnevezésű módszer, a testben áramló energiák blokádjainak feloldására, a szervezet természetes védekező- és öngyógyító erejének aktivizálására összpontosít. Célja az energetikai egyensúly elérése. A ringató és vibráló mozgáson keresztül az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat. Néhány pillanat múlva a kezelt kellemes, mély ellazulást él át. A ritmussal - ami hasonló a szívveréshez - a sejtemlékezet aktiválódik, így a sejtek visszatalálnak saját ősi rendeltetésükhöz.


Kinek javallott a lélek masszázs?

       A lélekmasszázs az egész lényünkre hat, a teljes egységet, testet- lelket- szellemet stimulálja, beindul a gyógyulási folyamat a fizikai testben, kialakul a hármas egység közötti egyensúly. A Holistic Pulsing kezelés azoknak ajánlott, akik túlterheltek, mindennapi erős stressznek vannak kitéve, testi-lelki egyensúlytalanságtól szenvednek, nem lokalizálható, pszichoszomatikus eredetű panaszaik vannak, vagy egyszerűen nem tudják, miért érzik rosszul magukat.

       Jó eredménnyel alkalmazható a félelmek oldásában, a Pánikbetegség, a Depresszió gyógyításában, mint kisegítő terápia. Terhes kismamák számára ugyancsak jótékonyan hat az ellazulást segítő, stresszoldó, nyugalmat fenntartó lélekmasszázs.

    Ez egy sokoldalú módszer és technika kapcsolataink megújítására és meggyógyítására. Fizikai és mentális egészségünk javítására, önmagunk fejlesztésére és arra, hogy ráébredjünk a bennünk rejlő lehetőségekre.

A lélekmasszázs lényege

    Vidámságon és örömérzésen keresztüli valódi gyógyulást jelent. A kezelés során a kezelt személy egy kezelőágyon fekszik, a kezelő pedig a teste különböző részein folyamatos ringató mozgásokat végez. A ringatás sebessége megközelíti a magzati szívverés ritmusát, ami percenként kb. 120-160 összehúzódást jelent. Ez a magzati kapcsolat nagyon fontos!

    A ringatás technikája teszi a kezelést az egyik legmélyebben és leggyorsabban ellazító módszerré az idegrendszerre gyakorolt szinte hipnotikus megnyugtató hatása miatt. A folyamatos ringatásból szinte súlytalanná válunk és ismét olyan érzésünk támadhat, hogy a meleg és biztonságos anyaméhben vagyunk. A ringatás sok szinten képes hatni azáltal, hogy mélyen ellazult állapotba kerülünk.

Miben segít?

      Segíti a hörgők megnyílását, javítja a tüdő és a szervezet összes sejtjének oxigénellátását. A folyamatos rezgés visszaadja a gerinc csigolyáinak a megfelelő mozgékonyságot, melynek hatására kiegyenesedik a gerinc, megszűnik a rossz tartás, a fájdalom, a szúrás. Ezenkívül serkenti a csontvelő vér és globulin termelését, melynek hatására erősödik az immunrendszer. Továbbá beindítja a méregtelenítést, hisz aktiválja a nyirokkeringést.

    A sok stressz, a felgyülemlett feszültség, az elfojtott érzések kivezetésére is kiválóan alkalmas. Felszabadítja az érzéseket, sírást és nevetést is okozhat egy-egy testrész kezelése. Az eltemetett öröm és mélyreásott bánat képes kitörni a lélek szorításából. Emlékképek, érzések törhetnek fel, ezáltal törölve egy-egy blokkot, mellyel nem kívántunk a tudatalattinkban foglalkozni. A test blokkjainak feltérképezésével egy időben az adott problémákat is kezeljük. Ebből a szempontból a Holistic Pulsing mutat némi hasonlóságot a Craniális osteopathiával.

    Fizikai problémák kezelése mellett a Holistic Pulsing különösen hatásos, ha a probléma érzelmi gyógyulást is igényel. Olyan akut problémák, mint pl. a pánik, vagy régóta fennálló betegségek esetén, mint pl. a depresszió, kapcsolati problémák vagy a szeretet hiányának megélése.

    Balesetből származó fájdalom esetén a Holistic Pulsing ritmusos mozgása a leggyengédebb módja annak, hogy mozgásba hozzuk a gyógyító folyadékokat és ezzel felgyorsítsuk a gyógyulás folyamatát mind a krónikus, mind az akut állapotok esetén.

   Hatékony olyan sérülések esetén is, mint a merev izomzat, a beszűkült mozgások, mert a kezelés visszaállítja az izületek mozgékonyságát. Nagyon hasznos és értékes áldott állapotban lévő kismamák számára is a kismamák nagyon szeretik és a babák is élvezik. A Holistic Pulsing erőteljes eszköz azok számára is, akik az önismeret, önmegismerés és önfejlesztés útján járnak.

    A kezelés alatt a kezelt személyt szeretet, gondoskodás, melegség övezi, mint ahogy annak idején az anyaméhben volt, most újra körülölelve a magzati ritmus által. És ez az a gyengédség, amely elősegíti a gyógyulási folyamatot akár lelki akár fizikai síkon.

A folyamatos ringatás a szervezetben különböző pozitív hatásokat indít be, pl.:

  • javul a sejtek oxigénellátottsága

  • fokozódik a nyirokkeringés

  • beindul a méregtelenítés folyamat

  • javul az immunrendszer működése

  • beindul a szervezet öngyógyító képessége, mind akut, mind krónikus betegségek esetén

  • visszaadja a gerincoszlop és az ízületek megfelelő mozgékonyságát, az ellazulás hatására oldódik ezek feszültsége és merevsége

  • különösen hatásos érzelmi jellegű problémák, mint pl. pánikbetegség, depresszió, kapcsolaton belüli problémák esetén

  • a krónikus stressz és a sok felgyülemlett feszültség a kezelés alatt oldódik, ezáltal a páciens lelki eredetű tünetei is enyhülnek (pl. izommerevség miatti nyak- hátfájdalom, fejfájás, gyomorgörcsök), mivel a lélekringatás közvetlenül a testben található blokkok oldására van pozitív hatással.

De mik azok a blokkok?

   A blokkok a szervezetünkben áramló energia- vér-és nyirokkeringés útjában álló akadályok. Életünk során jó pár komoly trauma érhet bennünket, melyek egyre több és több blokkot hoznak létre a testünk különböző területén.

   Az ember életében az első nagy trauma maga a megszületés, amikor is a biztonságot adó anyaméhből egy új világba csöppenünk. Később a környezetünktől jövő negatív hatásoktól, bírálatoktól védeni kezdjük magunkat, blokkoljuk az élet valódi ritmusát és a dolgok természetes áramlását olyannyira, hogy sokszor már észre sem vesszük őket. Csupán idő kérdése és a blokkjaink különböző problémákhoz, fájdalomhoz és betegségekhez vezetnek.

  A blokk (akadály) előtti területen felhalmozódik az energia-, vér-, és nyirokkeringés, így gyulladás, fájdalom jelentkezik. Az akadály mögötti területre kevesebb energia és tápanyag érkezik, működési zavar, később betegség alakul ki.

A legtöbb ember hozzászokik ehhez a helyzethez és csak akkor figyel oda jobban magára, amikor már probléma, fájdalom nehezíti az életét.

   A legnagyobb blokkoló az életünkben a félelem. Amikor félünk, szó szerint leblokkolunk. A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint a félelem és a szorongás a vese energetikai rendszerét blokkolja, gyengíti és mivel a vesékben tárolódik a velünk született életenergia, nagyon fontos, hogy vigyázzunk rá, ha sokáig szeretnénk élni.

  A Lélekmasszázs gyengédsége, szeretete oldja a félelmet. A blokkok feloldódnak és az energia újra akadálymentesen áramolhat. Ellazultnak, szabadnak, boldognak érezzük magunkat újra.

   A blokkok oldódásával a méreganyagok is kiürülnek a szervezetből a kiválasztó szerveinken keresztül (vese, bél, tüdő, bőr).

  A blokkok oldódását sokszor érzelmi megnyilvánulás kísérheti pl. nevetés, sírás, hiszen felszínre jöhetnek olyan események és a hozzákapcsolódó érzések is, melyek az akadályt okozták és amiről már régen megfeledkeztünk.

   Mindannyian rendelkezünk blokkokkal, traumákkal, sérelmekkel, de hogy hogyan kezeljük azokat, az csak rajtunk múlik. Hagyjuk, hogy leromboljanak és megbetegítsenek bennünket, vagy felismerjük a bennük rejlő új lehetőségeket. Oldódásukkal képesek leszünk jó döntéseket hozni és változtatni az életünkön.

A Test-Lélek-Szellem újra harmóniába kerül.

Amit még tudni kell!

A kezelés lágy zene mellett szűrt fényben, kényelmes ruhában történik (hölgyeknél melltartó nélkül), ez is elősegíti a kezelt személy kellemes ellazulását és gyógyulását.


    Egy gyengéd érintés mindig jólesik!


Személytől, problémától függően általában 3-5 kezelés ajánlott, heti, kétheti vagy háromheti rendszerességgel.


Bejelentkezés:

Telefonon: +36 70 978 0022

E-mailen: info@rezgesek.hu