Lényed kristálytiszta

2016.09.30.

Nem is tudom milyen szöveget is írja... de szeretném a ma reggeli olvasmányom megosztani.

Néha eszembe jut, hogy most mobil boltban eladót játszom, vagy épp jóga tanárt...és valahol nem ugyan az a kettő, másképp viselkedek. Ez számomra se nem rossz, se nem jó. Néha a türelemre kapok tükröt, néha a rugalmasságra :-), de belül, az alap természetem megmarad, csak felöltöztetem az aktuális emberhez. Amit az együtt töltött idő alatt levedlek - legalább is azon vagyok:-) - , hogy lássa meg a másik ami igazán belül vagyok.

Szeretem az idézeteket... elődeink már nagyon sok mindenre "rájöttek" (a második a mai olvasmányom)

Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében... (W. Shakespear : Ahogy tetszik II. felvonás 7. szín; fordította Szabó Lőrinc)

Az a tisztaság, amely a szívedben lakik, elpusztíthatatlan; tetteid semmilyen hatással nincsenek rá.

Még a legnagyobb bűnösök is tiszták maradnak lényük legbensőbb magjában. Ezért még a legelvetemültebb bűnös is szent marad; a bűn csak a felszínét érinti, a határvonalát. Nem tud eljutni a belső magig, mert a tettek a felszínen maradnak; csupán a létezés van a magban.

És amikor elkezdesz az emberek lényébe tekinteni, akkor senki sem bűnös, senki nem volt soha bűnös. Mert az lehetetlen. A tisztaság olyan abszolút, hogy bármit teszünk, nem több egy álomnál; ez a keleti megközelítés. A keleti megközelítés nem sokat törődik a tetteiddel. Azt mondja, bármit tettél, egyszerűen elindulhatsz befelé, és kapcsolatba léphetsz lényeddel, amely kristálytiszta marad, mindig tiszta, szennyezetlen. A felszínen csak arcok vannak: szent és bűnös, jó és rossz, híres és megszállott. Ezek csak szerepek, mintha egy drámai előadás folyna. Valakiből Jézus lesz, valakiből Júdás. Mindkettőre szükség van: Jézus nem lehet Júdás nélkül, és mi lenne Júdás Jézus nélkül? Mindkettőjükre szükség van ahhoz, hogy az egész Krisztus-történet végbemenjen. De a színfalak mögött együtt ülnek, teázgatnak és vízipipáznak.

 Ez a valóság. Az egész világ egy hatalmas színpad, és egy nagyszabású drámai előadás folyik rajta. Ezért ne nyugtalankodj miatta. Bármilyen szerepet kapsz belőle, játszd el a lehető legnagyobb örömmel, és mindig emlékezz arra, hogy mélyen belül tiszta maradsz. ( Osho: Tisztaság )