Gyermekek és a hangok

2016.12.26

Különleges esemény!!! :-)
Míg a szülő(k) jógáznak, gyermekük ismerkedhet a hangokkal, a hangtálakkal, rezgésekkel, lírával, tingshaw vagy a koshik hangjával.
A rezgések segítik:
- a motorikus fejlődést- mozgásterápiával együtt a mozgáskoordinációt

- csökkentik a meglévő mozgásszervi zavarokat- a beszéd, írás és olvasási problémákat     - jó hatással vannak a túlmozgásos gyermekekre- és segítik az összpontosítást

Kodály Zoltán szerint a gyermekek zenei nevelését a születés előtt 9 hónappal érdemes elkezdeni.A zene támasz lehet az életben, ami megadja a kellő biztonságot, a szülő feladata pedig, hogy figyelje és terelgesse gyermekét az úton. A zenei nevelés első lépése, hogy felkeltsük a gyerek figyelmét környezete hangjai iránt. És bár az a kézenfekvő, de ne a rádiót vagy a tévét kapcsoljuk be - használjunk különböző "hangszereket" a kanáltól a xilofonig, így a gyerek egyszerre több érzékszervével is felfogja a hallottakat.

A szülő felelőssége a zenei nevelésben az, hogy megadja a gyermekének a választás lehetőségét.

A zene szeretete már a magzati korban kialakul. Hiszen a zene megnyugtat, elaltat, és jókedvre derít, és amit pedig az anya érez, azt pontosan követi odabent a magzat is. Szülők mesélik gyakran, hogy a babavárás időszakában hallgatott zene a későbbiekben is nyugtató hatással van a babára.


Szeretnénk egy új élménnyel gazdagítani a gyermekeket vagy akár áldott állapotban lévő leendő anyukákat ezzel az 1 órás élménnyel.

Helyszín: Bikram Jóga Hattyúház,
1015 Budapest, Hattyú u. 14. IV. emelet.

Időpontja: 2016. december 27.,  15.30-16.45 

Szeretettel várok mindenkit!

Sprok Andrea
+36 70 978 0022
info@rezgesek.hu
www.rezgesek.hu