A sírás

Sokféle könny kicsordulhat a szemünkből... Talán elterjedtebb az örömkönnyek.

Különbözőek vagyunk, így különböző szavak, tettek, zenék hatása alá kerülve sírunk. Vannak akiknek nehezen megy vagy esetleg egyáltalán.

Az Ájurvéda szerint is a sírás, könnyezés tisztítja a szemet.
A sírás az idegeket, a májat és a vért is tisztítja, a természet méregtelenítő kúrája. Ha elfojtjuk érzéseinket, és nem sírunk, finom méreganyagok halmozódnak fel bennünk. Egy jó sírás, AMI SZERETETBŐL és nem sajnálatból vagy kesergésből jön, kedélyjavító és helyreállítja érzékelésünket. (Dr. David Frawley: Ájurvédikus gyógyítás)

Japánban sírás terápiákat végeznek, és mi saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, hogy mekkora feszültségoldó hatása is van a sírásnak. Régebben a férfiak reszelték a tormát, igaz ez egy külső hatás, de a 'férfi nem sír' beprogramozás ellenszereként működhetett.

" A sírás egy gyógyszer. Patikában nem kapható, de mindenki számára elérhető. A legtermészetesebb gyógymódjaink egyike, ami a finomanyagi testet tisztítja. Ha látnánk, tudnánk, hogy az ember nem csak az a hús és csont, amit a tükörben vagy a röntgenen lát, akkor elkezdene foglalkozni a finomanyagi testeinek orvoslásával is. Mint ahogy a testnél, itt is van megelőzés, később betegség. A sírás a megelőzés eszköze és áldott az az ember, aki sírni tud. Sőt, nem csak áldott, hanem mondhatni fejlett ember is, mert a finomanyagi test nem fejlődik állandó tisztítás nélkül...

Arra nevelik a gyerekeket, pláne a fiúkat, hogy ők sohasem sírhatnak, ha pedig valaki mégis sír, máris megszánjuk és simogatjuk, esetleg lehordjuk. Mikor láttunk már olyan embert, aki azért szidja meg a másikat mert az lezuhanyzott a fürdőben? Mikor sajnálunk meg egy embert, csak mert megmosta a fogát? Miért nem érti meg az egyszerű szülő, hogy a gyermeke talán azért sír, mert őhelyette dolgozik? Az őtőle örökölt érzelemtestet tisztítja magán, mert neki még van bátorsága ezzel szembenézni és felvállalni, hogy igen, tud sírni! Az ember legnagyobb ajándékai, azon túl, hogy szeretni képes, az, hogy tud lélegezni és sírni."

(Kozsdi Tamás: A megtalált kapcsolat )

Sírásra fel!

Ha esetleg problémát okoz a sírás, lehet hagymával, tormával próbálkozni vagy tapasztaltam, hogy akár a hangmasszázs is tudja oldani a blokkot, ami a sírást gátolja.