A hangtálak hatásai

A hangtálas kezeléseknél, mivel mérhető fizikai energia bevitelről van szó, a placebó-hatást kizárhatjuk.

A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végigáramlanak az egész testben. Mivel szervezetünk mintegy háromnegyede vízből áll és szerkezetéből adódóan kiválóan továbbítja a hanghullámokat, a hangmasszázs fizikai hatást gyakorol egész szervezetünkre. A bőrön keresztül hatolnak testünkbe a rezgések, eljutnak az izmokhoz, belső szervekhez, megmozgatva a sejtmembránt, így segítve a sejtek közötti áramlást és a méregtelenítő folyamatokat.

A hangmasszázs másik hatása, hogy a folyamatos felhangokban gazdag hangzás könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatja az agyat alfa, és théta hullámokkal rendelkező állapotba. Ez az alvás és ébrenlét közti nyugalmi állapot jótékonyan hat testi, lelki és szellemi működésünkre. Agyműködésünk kikapcsol minden készenléti, vagy stressz-állapotot. Megtörténik az elengedés, a teljes lazítás.

A hangtálakból egyenletes ritmusban áramló hang és rezgés segíti a szerotonin és az endorfin felszabadítását, és folyamatos szétáramlását is. Boldogságérzet árad szét bennünk. Az érzelmek harmonizálása által a test is egészségesebb lesz. Ahogy jobb hangulatba kerülünk, ahogy oldódnak a félelmeink, úgy ez a lelkiállapot a testet és a lelket is egészségesebb működésre hangolja. Pozitív hatást gyakorol az izomtónusra, a pulzusra, a vérnyomásra. Ennek következtében az immunrendszer aktivizálódik és beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai.

Más technikákkal kombinálva segíti a hozzáférést a sejtmemóriához, ezzel megnyitva az utat a betegségekben tárolt érzelmi stresszek oldásához, feldolgozását, elengedéséhez. 

Az ősbizalomhoz való viszonyunk rendeződik. 

Mi is az az ősbizalom? 

Minden ember első ősbizalom érzését, akkor tapasztalhatja meg, mikor már a fogantatáskor a szülők örömmel várják. Már az első perctől átélheti a magzat az édesanyával az egységet és ebből fakad az ősbizalom. Ez azt szolgálja,hogy az ember, amikor bajba jut,vagy akár kisebb problémával találja magát szembe, akkor tudatos morfondírozás nélkül szinte automatikusan bízik magában,az életben, a világban. Ha ennek az átélése sérül a magzati korban, akkor hiányozni fognak az egészséges öntudatú ember talpraesett ötletei, ifjú korában környezetétől csak rosszat vár.  

Eddigi tapasztaltok azt mutatják, hogy az igazi fizikai megtapasztaláshoz, amikor az ember a csontjaiban érzi a rezgéseket, minimum 3-5 alkalom szükséges, bár a kezelés energetikai hatása már az első alkalom után tapasztalható. A fizikai megtapasztaláshoz egyeseknél azért kell idő, mert annyira új élmény, hogy minden idegszálával még figyel a test, és nehezebb lehet az ellazulás.

A hangmasszázs, hangterápia a következő esetekben nyújthat segítséget:
•· Stressz okozta feszült állapotok, fizikai kimerültség megszüntetése
•· Immunrendszer erősítése
•· Energiablokkok oldódása
•· Fájdalomcsökkentés
•· Alvászavarok megszüntetése
•· Emésztési szabályozás, alhasi görcsök oldódása
•· Keringési zavar, magas vérnyomás helyreállítása
•· Tanulási nehézség, koncentráció, motiváció javulása
•· Pánikbetegség
•· Szorongásoldás

A hangtálak kellemes, harmonikus hangjai megnyugtatják a szellemet, a lágy rezgések átjárják az egész testet, fellazítják az energiablokkokat és egy jóleső ellazuláshoz vezetnek.

Főbb hatásai:

  • Minden stressz okozta feszültség és probléma oldása, energia blokkok oldása
  • Háti és deréktáji fájdalmak fellazítása és megszüntetése
  • Nyaki és vállizomzat lazítása, fejfájás megszüntetése
  • Az emésztés szabályozása, alhasi görcsök oldása
  • Öngyógyító folyamatok beindítása, immunrendszer erősítése
  • Szorongásos állapot megszüntetése, alvászavar
  • Bal és jobb agyféltekét harmonizálja
  • Az ősbizalomhoz visszajuttat. A szorongást az ősbizalom oldja.  

Várandós nők számára nagyszerű lehetőség, élmény a magzattal történő egymásra hangoltság és egység megtapasztalására

A hangtálak az első pillanatban magukkal ragadtak. Bevallom őszintén, először egy picit szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy hogyan is lehet hanggal masszírozni - de amint meghallottam az első hangot, magával ragadott. Sosem tudtam volna elképzelni, hogy ilyen földöntúli, csodaszép és megnyugtató hangokat lehet elővarázsolni egy egyszerűnek tűnő tálból.
Nem csak a hang dolgozik rajtad, hanem a tál rezgése is. Kellemesen simogatja, nyugtatja a testet, miközben a hangok kipucolják a fejedből az összes negatív gondolatot, és megtöltik pozitív energiával az egész aurádat.
A másfél órás masszázsnak olyan erős lazító hatása volt rám, amit korábban soha nem volt alkalmam megtapasztalni ebben a fizikai testben. Mélyebb, mint a legmélyebb meditáció, mert erőlködés nélkül köt össze önmagaddal.
Szívesen írnám fel receptre mindenkinek, de főleg a szkeptikusoknak!